Főoldal · Kapcsolat 06. Februr 2023
  Az alapítvány célja
  Szervezeti felépítés
  Híreink
  Aktuális pályázatok
  Sajtószerepléseink
  Magyar Fiatalokért Díj
  Pályázati útmutató
  Képgaléria
  Linkek, hivatkozások
  Kapcsolatfelvétel
  Támogatók
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Unterstützung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

További médiaszerepléseinket megtekintheti honlapunk "Sajtószerepléseink" szekciójában.
TÁMOGATÓINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidéki Önkormányzat


Kráter Mûhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svájc


Patricius Borház


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

Képes beszámoló a vajdasági Zobnaticán most zajló IV. Magyar Ifjúsági Találkozóról
„És annyi balszerencse közt, Oly sok viszáj után, Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán.” (Vörömarty Mihály: Szózat- részlet)


Támogatóink: Böröcz József, Svájc; Tátrai Éva, Svájc; Genfi Magyar Egyesület, Svájci Magyar Egyesületek Szövetsége, Petõfi Kultúrális Egyesület, Venice-Florida, Vajdasági Magyar Szövetség, Illyés Közalapítvány, Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, Határon Túli Magyarok Hivatala, Topolya önkormányzata, Szabadka önkormányzata, Zenta önkormányzata, Magyar Nemzeti Tanács, Vajdasági Magyar Szövetség, Szabadkai diákotthon, Tippnet internet, Funero virágüzlet.


A Vajdasági Magyar Ifjúság és Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány (Magyarország) közös szervezésében 2004. július 17- 24. között került sor a IV. Magyar Ifjúsági Talákozóra.
A ma Európájában élni, magyar szívvel…
Prológ

Látjátuk feleim szümtükhel mik vogymuk…?
(Halotti beszéd és könyörgés, 1192–1195 között)


Így szólott a középkori magyar ima. Ez a néhány szó az elsõ szófoszlányok közül való, mik magyar nyelven leíródtak.

És ma tényleg körbenézhetünk. Látjuk, mennyire szétszóródott a magyarság a nagyvilágban.

Ahhoz, hogy ennek a szétszóródásnak ne csak erõs gyökerei, hanem még erõsebb hajtásai is legyenek, erõs öntudatra, átgondolt, azonnali cselekvésekre, a magyarság mindenekelõtti ápolására van szükség.

Ha körbenézünk, valóban láthatjuk, mik vagyunk, mivé lettünk.
MEGHÍVÓ
A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítványés a Jogász Szalon KözhasznúEgyesület 2003-10-22 -én szerdán 10 órakor a Kossuth Klubban, (1088 Budapest, Múzeum u. 7.) annak Dísztermében adja át 2003. évben a

MAGYAR FIATALOKÉRT DÍJ-at.

A díjat átadja: Mádl Dalma asszony, Mádl Ferenc köztársasági elnök úr felesége.

Közremûködik: Kautzky Armand színmûvész.

A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány Kuratóriuma a DÍJ-jal elismerni kívánja a nagyvilágban szétszóródott magyar fiatalságért tevékenyen részt vállalók munkáját.

Minden érdeklõdõt szeretettel látunk!
Budapest, 2003-10-16.

A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány

Kuratóriuma
Bartal Tímea sajtófõnök
Összefoglaló a III. Magyar Ifjúsági Tábor utótalálkozójáról
A hosszas elõkészületek után 2003. október 4-én délután került megrendezésre a III. Magyar Ifjúsági Tábor utótalálkozója. A rendezvény helyszínéül a Budapest XII. kerületében található Jókai Klubbot választották a szervezõk. Az emeleten található terembõl páratlan kilátás nyílott a környezõ budai hegyekre, ami megkönnyítette a varázslatos erdélyi táj felidézését. (Idén ugyanis a Kárpátok csücskében meghúzódó székely falu, Illyefalva várbástyái adtak otthont az évente megrendezésre kerülõ Magyar Ifjúsági Tábornak.)A várakozásokat felülmúlva, igen sokan vettek részt a találkozón, és nagy örömünkre szolgált, hogy nemcsak az anyaországból, hanem Erdélybõl és Németországból is érkeztek volt táborozók. Sõt, olyanok is kiváncsiak voltak a tábori élményekre, akik ugyan nem tudtak részt venni a nyári úton, de a jövõben szeretnének résztvevõként vagy szervezõként kapcsolatba kerülni az alapítvánnyal. Az érkezést követõen az alapítvány kuratóriumának két tagja, dr. Nagy László és Harmati István mondta el köszöntõ beszédét, majd Gyimesi Ágnes, az Alapítvány Tanácsadó Testületének tagja felolvasta Bajzat Olivér, az Alapítvány alapítójának az utótalálkozó alkalmából írt levelét. Ezt követõen már valóban az élmények felidézése, az erdélyi fényképek nézegetése és a jövõ tervezgetése töltötte ki az estét.

A szervezõk szívbõl remélik, hogy a jelenlévõk jól érezték magukat a rendezvényen, és szívesen gondolnak vissza az együtt töltött estére! Szeretettel várjuk õket és minden érdeklõdõt a jövõ évi, Vajdaságban megrendezésre kerülõ nyári táborunkon!

Üdvözlettel: Gyimesi Ágnes és Varga Eszter
Az MFHN Alapítvány Tanácsadó Testületének tagjai
II. Magyar Ifjúsági Tábor - Felvidék
A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány, a Magyar Ifjúsági Közösség (Felvidék) és a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány (Magyarország, Pécs) 2002. július 11-18. között megszervezte a II. Magyar Ifjúsági Tábort Felvidéken.

A Losonchoz közeli Tugári-völgy Chata Polana nevû üdülõjében mintegy 50 magyar fiatal gyûlt össze Svájcból, Svédországból, Németországból, Erdélybõl, Vajdaságból, Felvidékrõl és Magyarországról.A II. Magyar Ifjúsági Tábor fõvédnöki szerepét dr. Jánosi György, a Magyar Köztársaság Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztere, valamint Csáky Pál , a Szlovák Köztársaság miniszterelnök helyettese töltötték be.
Magyar fiatalok táborozása a Magyarok Világparkjában
Nem csupán pusztába kiáltó szó marad...

A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány és az Ifjúsági Demokrata Fórum szervezésében idén, nyáron - július 14-21 között - került megrendezésre a Nemzetközi Magyar Ifjúsági Találkozó .

A rendezvény fõvédnöke: Dr. Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter volt.A tábor megszervezése Petrás Dicu Róbertet dicséri, aki minden elkövetett annak érdekében, hogy a világ minden tájáról összejött fiatalok számára emlékezetes legyen az együtt töltött idõ. A közel 60 magyar fiatal olyan távoli országokból is érkezett, mint Kanada, India és Ausztrália, de szép számmal jönnek Európa országaiból, Svájcból, Hollandiából, Svédországból. A Kárpát-medencei magyarok közül a legtöbben Erdélybõl és a Vajdaságból jöttek, hogy a hazai fiatalokkal és a mai Magyarországgal megismerkedjenek.
Beszámoló a NEMZETKÖZI IFJSÚSÁGI TÁBOR 2000. augusztus 31-szeptember 5. Stockholm/Tångagärde, Svédország
A Svédországi Magyar Ifjak Társasága (SOMIT), az 1996-os nemzetközi táborához hasonló ifjúsági tábort szervezett. Ennek oka fôképp az volt, hogy 1997-ben megalakult a Magyar Ifjak Világfóruma (MIV), mint a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) utánpótló csapata, illetve 1999-ben a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK), mely az Ifjúsági és Sportminisztérium tákmogatásával jött létre. Meghívottaink tehát elsôsorban a MIK és a MIV soraiból kerültek ki.


Oldal: 9 / 9 << < 6 7 8 9
KÜLDETÉSÜNK:
..Saját, valamint az alapítványhoz csatlakozók anyagi erejével támogatni a határon túl élő magyar fiatalok anyaországgal való kulturális, tudományos, oktatási, nevelési területen történő kapcsolattartását, amelyet Magyarországon, vagy a magyar fiatalok érdekében külföldön fejtenek ki...
Részlet az Alapító Okiratból

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on

MFHN Alapítvány a Facebook-on
Közhasznúsági jelentések
Önkénteseket keresünk
Ha...
  • örömmel veszel részt Kárpát-medencei programokban
  • szívesen szervezel ifjúsági rendezvényeket
  • nem riadsz vissza a pályázatírástól
  • és a papírmunka sem tántorít el
Alapítványunk várja jelentkezésed az mfhn@mfhnalap.org email címen!