Főoldal · Kapcsolat 28. Mrcius 2023
  Az alapítvány célja
  Szervezeti felépítés
  Híreink
  Aktuális pályázatok
  Sajtószerepléseink
  Magyar Fiatalokért Díj
  Pályázati útmutató
  Képgaléria
  Linkek, hivatkozások
  Kapcsolatfelvétel
  Támogatók
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Unterstützung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

További médiaszerepléseinket megtekintheti honlapunk "Sajtószerepléseink" szekciójában.
TÁMOGATÓINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidéki Önkormányzat


Kráter Mûhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svájc


Patricius Borház


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

Friss információk a burgenlandi táborról
FIGYELEM!

Friss információk érhetõek el a burgenlandi táborról. Az információs füzetek letölthetöek PDF formátumban:


  • Program - A Burgerlandi Ifjúsági Találkozó tervezett programja

  • Fehívás - Vegyél részt Te is!

Kérjük, támogassa tevékenységünket, és ajánlja fel adója 1%-át Alapítványunk részére!
Alapítványunk elsődleges célja a világban szétszóródott magyar ifjúság összefogása, egymással való ismerkedésük és kapcsolattartásuk elősegítése.

Ennek jegyében évente megrendezzük egy hetes kárpát-medencei ifjúsági találkozónkat, ahol határon túli és anyaországbeli fiatalok közös programok keretében ismerkedhetnek meg az adott régió természeti és kulturális örökségével, a helyi kisebbség helyzetével.

Alapítványunk az idei évben ismét több konferenciát is szervez neves hazai és külföldi előadók részvételével, így kívánunk fórumot teremteni a tudományos és kulturális együttműködés számára, nemzeti identitásunk, anyanyelvünk és hagyományaink megőrzése érdekében.

MAGYAR FIATALOK HATÁROK NÉLKÜL ALAPÍTVÁNY
Budapest, 1126, Böszörményi út 28.
Adószám: 18239294-1-43
Számlaszám: HU94-10900011-00000013-12550001
Támogatás
2008 januárjában Alapítványunk 100.000 Ft adományban részesítette az erdélyi Sarmaságban mûködõ Ezüstnyílak Ifjúsági Amatõr Színjátszó Csoportot.

A Csoport 2004-ben alakult. Jelenleg mintegy 20 fõnyi 16-21 év közötti fiatal taggal tevékenykedik. Rendszeres erdélyi színpadi elõadásaik mellett már Magyarországon is felléptek Kosztolányi Dezsõ Pacsirta címû regényének önálló színpadi feldolgozásával.
2007 Magyar Fiatalokért Díj
Alapítványunk kuratóriuma a Magyar Fiatalokért Díj idei évi díjazottait 11 jelölt közül választotta hazai és határon túli szervezetek ajánlásai alapján.
Építészkonferencia- „Magyar építészek, magyar építészet”
A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány, mondhatni hagyományos módon, a Hadtörténeti Intézetben, 2007. december 6-án megrendezett díjátadó ünnepségét neves hazai valamint határon túli építészmérnökök előadásai tették emlékezetessé a mintegy 120 főnyi fiatal – többnyire építésztechnikus hallgató – résztvevő számára.
Erdély és Magyarország: két ország, egy nemzet az Európai Unióban
Novák Zsuzsanna összeállítása

– ezt a címet adták kolozsvári barátaink, az Erdélyi Magyar Ifjak, az Alapítványunk által megálmodott konferenciának, mely a szomszédos ország európai uniós integrációjának kapcsán Erdély magyarságának érdekérvényesítési lehetőségeit, a két országban élő nemzet kapcsolatainak jövőjét igyekezett feltárni.Ha valóra válnak Schumann és Jean Monnet tervei a határok nélküli Európában újraegyesül a magyar nemzet és Erdély megőrizheti történelmileg kialakult önálló arculatát.

De vajon milyen módon valósulhat meg a magyar kisebbség önrendelkezése, Erdély autonómiája? Mi a követendő példa: Katalónia, Dél-Tirol vagy Wales? Létrejöhet-e olyan politikai konszenzus a magyarság körében, ami egységbe kovácsolja a széthúzó nemzeti erőket? Lesz-e végre önálló magyar egyetem Erdélyben? És megvalósul-e a székely önrendelkezés?
Konferencia érdekérvényesítési lehetőségeinkről
Erdély és Magyarország: két ország, egy nemzet az Európai Unióban címmel szervez konferenciát május 24-25 között a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány és az Erdélyi Magyar Ifjak a kolozsvári Protestáns Teológián.

Az értekezleten magyarországi egyetemi hallgatókkal együtt vizsgáljuk az erdélyi magyarság érdekérvényesítési lehetőségeit, olyan témaköröket érintve, mint területi és kulturális autonómia, magyar állampolgárság, magyarságpolitika, erdélyi magyar felsőoktatás, Bolyai Egyetem.

A konferencia fővédnöke Gál Kinga európai parlamenti képviselő.

Előadóink: Bakk Miklós, Bárdi Nándor, Bodó Barna, Bognár Zoltán, Constantinovits Milán, Fábián Gyula, Ferencz Csaba, Gál Kinga, Kovács Lehel, Molnár Gusztáv, Patrubány Miklós, Sándor Krisztina, Toró T. Tibor, Turcsány Péter.

A konferencia leírása, programja letölthető PDF formátumban innen:

A konferencia programja (PDF, 49KB)

A konferencia expozéja (PDF, 46KB)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

(A belépés ingyenes)
Beszámoló a berni közgyűlésről
Alapítványunk az idén – 2007. március 3-án – megrendezte első berni közgyűlését, melyre svájci tiszteletbeli kurátorait és egyéb svájci támogatóit hívta meg. Ezzel az alkalommal szerettük volna szorosabbá tenni a kapcsolatot Alapítványunk tiszteletbeli kurátoraival.

A megbeszélésen felmerült, hogy hogyan vonhatná be az Alapítvány tiszteletbeli támogatóit a jövőbeli feladatok megvalósításába, és hogy gyakoribb levélváltásra lenne szükség.

Ezek alapján szeretnénk megkérni minden tiszteletbeli kurátort, hogy írja meg alapítványunknak, amennyiben az idén tervezett programjainkat illetően szívesen vállalna valamilyen feladatot (fiatalok toborzása, szervezés, előadók felkérése, szponzorizáció stb.), illetve ha azokkal kapcsolatban valami ötlete, javaslata van.
Magyar Fiatalokért Díj 2006
A Magyar Fiatalokért Díj ünnepélyes átadását Alapítványunk történetében az idén másodszor, a korábbiaktól eltérõ módon, egy ifjúsági konferencia keretei közt tartottuk meg.

A Díjat 2003-ban hozták létre azzal a céllal, hogy a határon túl élõ fiatalság összefogása, szellemi és kulturális együttmûködése érdekében végzett áldozatos tevékenységet ekképpen jutalmazzák. Az idén anyaországi jelöltek között választották ki az arra legérdemesebbet: Pálinkó Gyuláné, a Kaskantyúi Általános Iskola igazgatója a kárpát-medencei kisiskolák összefogásáért, közös néprajzi, történelmi táborok szervezéséért, Dr. Tanka László a nyugati magyarsággal való kulturális kapcsolattartásért, a nyugati magyarság körében jól ismert Panoráma magazin szerkesztéséért érdemelt elismerést.
Beszámoló a VI. Magyar Ifjúsági Találkozóról
Baranya-háromszög és Szlavónia

2006. július 29. – augusztus 4.


A találkozóról készült DVD-t és Fotó CD-t megrendelhetitek:

NOVÁK ZSUZSA
e-mail cime: novak.zsuzsa@mfhnalap.org
Tel.:36-1-303-4774
Fax:(36-1) 210-93-58


A programokban és élményekben gazdag VI. Horvátországi Ifjúsági Találkozó július 29.-én vette kezdetét Horvátország magyarlakta vidékén.A találkozó mintegy 50 fõnyi fiatalt vonzott Kopácsra, a Drávaszög egyik kedves, XIII. században alapított halászfalujába, ahol egy hétig a helyi lakosság vendégszeretetét élvezhették. A résztvevõk hat különbözõ országból érkeztek, legtöbben Erdélyország különbözõ régióiból ( 23 fõ), de pár fõnyi fiatal Vajdaságból (6 fõ), Felvidékrõl (4 fõ), Magyarországról (8 fõ) is eljutott Alapítványunk rendezvényére, sõt egy-egy svédországi és svájci magyar jelenlétével a nyugati magyarság is képviseltette magát.

A helyi kisebbséget egységbe kovácsoló szervezet, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) Ifjúsági Szekciója is meghívta saját fiataljait, pár fõ aktívan segített a szervezésben, összességében 10-15-en legalább néhány rendezvény erejéig igyekeztek színesebbé tenni ottlétünket. A HMDK, különösen kinti társszervezõnk - Prosszer Szanella -segítõkészsége és vendégszeretete mindannyiunkat lenyûgözött, hálánkat a találkozó utolsó, borkóstolóval egybekötött vacsoráján borospohár kíséretében elhangzó köszöntõkkel igyekeztünk kifejezésre juttatni.

A találkozó augusztus 4.-én hazautazással zárult.
Beszámoló az V. Magyar Ifjúsági Találkozóról
Felsõremete, Kárpátalja

2005. július 16.-23.


2005. július 16. és 23. között a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány (a továbbiakban MFHNA) szervezésében, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (a továbbiakban KMKSZISZ) közremûködésével megrendezésre került az V. Magyar Ifjúsági Találkozó.

A munkácsi vár

Az egyhetes rendezvény helyszíne a kárpátaljai Felsõremete volt, ahol mintegy 40 magyar fiatal érkezett Európa különbözõ országaiból: Magyarországról, Szlovákiából, Szerbiából, Németországból, Svédországból és Svájcból. Helyi, Kárpátalján élõ magyar fiatalok is részt vettek a találkozón.

Az egyhetes tábor során a magyar fiatalok megismerhették a helyi magyar kisebbség helyzetét, valamint a helyi, magyar kulturális örökséget.

Oldal: 8 / 9 << < 5 6 7 8 9 >
KÜLDETÉSÜNK:
..Saját, valamint az alapítványhoz csatlakozók anyagi erejével támogatni a határon túl élő magyar fiatalok anyaországgal való kulturális, tudományos, oktatási, nevelési területen történő kapcsolattartását, amelyet Magyarországon, vagy a magyar fiatalok érdekében külföldön fejtenek ki...
Részlet az Alapító Okiratból

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on

MFHN Alapítvány a Facebook-on
Közhasznúsági jelentések
Önkénteseket keresünk
Ha...
  • örömmel veszel részt Kárpát-medencei programokban
  • szívesen szervezel ifjúsági rendezvényeket
  • nem riadsz vissza a pályázatírástól
  • és a papírmunka sem tántorít el
Alapítványunk várja jelentkezésed az mfhn@mfhnalap.org email címen!