Főoldal · Kapcsolat 28. Mrcius 2023
  Az alapítvány célja
  Szervezeti felépítés
  Híreink
  Aktuális pályázatok
  Sajtószerepléseink
  Magyar Fiatalokért Díj
  Pályázati útmutató
  Képgaléria
  Linkek, hivatkozások
  Kapcsolatfelvétel
  Támogatók
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Unterstützung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

További médiaszerepléseinket megtekintheti honlapunk "Sajtószerepléseink" szekciójában.
TÁMOGATÓINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidéki Önkormányzat


Kráter Mûhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svájc


Patricius Borház


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

„A magyar technológiai és ipari forradalom” - nyári egyetem
2010-12-ben Alapítványunk rendezvénysorozatot szervez „A magyar technológiai és ipari forradalom” címmel. Az első a témához kapcsolódó nyári egyetemünket módosított helyszínen: a felvidéki Kovácspatakon szervezzük meg 2010 augusztus 6-10. között a helyi civil szervezetek közreműködésével.

A RÉSZVÉTEL A SIKERES PÁLYAMŰVET BEKÜLDŐK RÉSZÉRE INGYENES!!!
PÁLYAMŰ BEADÁSA NÉLKÜL A KEDVEZMÉNYES RÉSZVÉTELI DÍJ: 10.000 Ft

A nyári egyetem ideje alatt neves egyetemi professzorok, tudósok, feltalálók előadásai keretében sor kerül a XIX. század néhány kiemelkedő tudományos és technológiai újításának, az ebben a korszakban végbemenő ipari forradalom gazdaságtörténeti jelentőségének bemutatására.

A rendezvényen részt vevő fiatalok ezen felül megismerkedhetnek számos XIX. századi jól ismert vagy elfelejtett tudós életművével is, megtekinthetik Felvidék néhány történelmi, ipartörténeti nevezetességét, valamint találkozhatnak a helyi kisebbségek képviselőivel.

Az alapítvány plakátja innen (68 KB) az előzetes Programterv pedig innen (275.6 KB) letölthető PDF formátumban.
MEGHÍVÓ
"Vagy lesz új értelmük a magyar igéknek,
Vagy marad régiben a bús, magyar élet."
/Ady Endre/

Szeretettel meghívjuk a Magyar Fiatalokért Díj díjkiosztó ünnepségére, melyet 2009. december 16-án (szerdán) 11 órai kezdettel tartunk az Ybl Miklós Szakképző Iskola színháztermében (Cím: Budapest, XIV. kerület, Várna u. 21/b).
A 2008-2009. évi Magyar Fiatalokért Díj-átadó ünnepség
Alapítványunk 2009. december 16-án ünnepélyes keretek között kiosztja a 2008. évi magyarországi és a 2009. évi határon túli jelöltek körében meghirdetett a határon innen és határon túl a magyar fiatalság szolgálatában tevékenykedő személyek munkájának elismeréseképpen járó Magyar Fiatalokért Díjat.

Az ünnepélyes díjkiosztás helyszíne:
Ybl Miklós Szakképző Iskola (Budapest, XIV kerület, Várna u.), Színházterem

Időpontja:
2009. december 16. (szerda) 11 óra
Eltitkolt múltról az MFHN Alapítvány konferenciáján


Az 1944-es délvidéki magyar tömegirtásról

Az 1944. októberi délvidéki magyar tömegirtásra emlékezett Matuska Márton író 2009. október 31-én Szabadkán. A Magyar Fiatalok Határok Nélkül (MFHN) Alapítvány által szervezett kétnapos konferencián a délvidéki író előidézte az "iszonyatos vérengzés" időszakát, melyről évtizedeken át hallgatniuk kellett. Még mindig nem tudják pontosan, hány magyar ember veszítette életét, de több tízezerre tehető az áldozatok száma. A szerb partizánok lefejezték a magyar értelmiség színe-javát: politikusokat, szellemi- és lelki vezetőket.
Délvidéki Magyar Konferencia - letölthető anyagok
Alapítványunk 2009. október 31.-november 1. között konferenciát szervezett Szabadkán "Önrendelkezéssel a megmaradásért" címmel a közelmúltban elfogadott nemzeti tanácsokról szóló törvény fényében és Délvidék jövőbeni fejlődési lehetőségeinek megvitatása céljából.

A konferencián délvidéki, erdélyi és magyarországi tudósok, egyetemi oktatók és diákok képviseltek a Kárpát-medencei magyarságot.
Konferencia a délvidéki magyarságról
Alapítványunk konferenciát szervez Szabadkán (Délvidék) ,,Önrendelkezéssel a megmaradásért!” címmel, melyre szeretettel várja a kedves érdeklődőket.
A konferencia várható időpontja: 2009. október 30-november 1.

A konferencián neves hazai és határon túli előadók részvételével a következő témák megvitatására kerül sor:

 • A délvidéki magyar területi autonómia kialakításának lehetőségei

 • A szórványmagyarság személyi elvű önrendelkezésének biztosítása

 • Kárpát-medence szintű közös lépéssorozat

A rendezvény zárásaképpen a környék nevezetességeinek megtekintésére is sor kerül (Palicsi-tó, Aracsi pusztatemplom, Zentai csata emlékhelye).


A KONFERENCIA PROGRAMTERVEZETE LETÖLTHETÕ INNEN.
(PDF formátum - 39.1 KB)


Alapítványunk ezzel egyidejűleg pályázatot is hirdet a délvidéki egyetemista fiatalok körében, melynek díjkiosztására a konferencia keretén belül teremtünk alkalmat.

A pályázat címe: „ A délvidéki magyar ’megoldás’

A pályázati kiírásra olyan 5-10-oldalas írásműveket várunk, melyekben a pályázó szórványpolitika, oktatás, külföldi beruházások, magyar-magyar kapcsolatok, autonómia stb. témában megoldási javaslatokat igyekszik feltárni és azokat megfelelő történelmi, nemzetközi példákkal alátámasztani.
A legjobb munkák szerzői 5-25.000 Ft értékű könyvjutalomban részesülnek.

Beküldési határidő: 2009 október 15.

A pályázatokat és konferenciára jelentkezők motivációs levelét a következő címre várjuk: mfhn@mfhnalap.org
Magyar Fiatalokért Díj - 2009.
A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány 2003. március 15.-i aláírással alapította meg a Magyar Fiatalokért Díjat, mely odaítélésének feltételeit a következőkben határozta meg:

 • páros évben olyan anyaországi ill.

 • páratlan évben olyan határon túli díjazottat jutalmaz, aki a határon túl élő fiatalság összefogásáért, szellemi, kulturális együttműködéséért kifejtett tevékenysége révén kivívta az Alapítvány, valamint támogatói elismerését.

A Kuratórium döntése értelmében a Magyar Fiatalokért Díj 2009. évi - az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulójához kötődő - kiírásának jelmondata:

"A haza örök, s nemcsak az iránt tartozunk kötelességgel,
amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz."
/Kossuth Lajos/

Ajánlások 2009-ben, a DÍJ Statútuma feltételeinek megfelelően, Magyarország határain kívül élő, a magyarság szolgálatában tevékenykedő díjazottakat illetnek meg.
Megjelent a 2008-as év Magyar Fiatalokért Díj kiírása
FELHÍVÁS!

A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány 2003. március 15.-i aláírással alapította meg a Magyar Fiatalokért Díjat, mely odaítélésének feltételeit a következőkben határozta meg:

 • páros évben olyan anyaországi ill.

 • páratlan évben olyan határon túli díjazottat jutalmaz, aki a határon túl élő fiatalság összefogásáért, szellemi, kulturális együttműködéséért kifejtett tevékenysége révén kivívta az Alapítvány, valamint támogatói elismerését.


A felhívás teljes szövege innen letölthető pdf formában.

Az ajánlási lap szintén letölthető innen
VII. Burgenlandi Ifjúsági Találkozó

„Tudomány és kultúra az Osztrák-Magyar Monarchiában” címmel rendezte meg Alapítványunk (a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány) immáron hetedik alkalommal kárpát-medencei ifjúsági találkozóját - ezúttal az orvidéki Pinkafőn.

Fotóalbumunkat itt nézhetitek meg.
Burgenlandi “kaland”
Nos, az egész kaland még a tavaly nyáron (2007) kezdődött egy rövid újságcikkel: a Nyugati Jelen egyik júniusi számában a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítványa hívta az érdeklődőket a Burgenlandi (Ausztria) Magyar Kultúregyesülettel közösen szervezendő Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozóra.
Tudomány és Kultúra az Osztrák-Magyar Monarchiában.
Szülőföldünk nagyjai a múlt századfordulón.

Az MFHN kiadásában megjelent tanulmány PDF fromátumban letölthető innen. (7MB)

A vetélkedő kérdései és a megoldások megtalálhatók itt.(pdf)

Oldal: 7 / 9 << < 4 5 6 7 8 9 >
KÜLDETÉSÜNK:
..Saját, valamint az alapítványhoz csatlakozók anyagi erejével támogatni a határon túl élő magyar fiatalok anyaországgal való kulturális, tudományos, oktatási, nevelési területen történő kapcsolattartását, amelyet Magyarországon, vagy a magyar fiatalok érdekében külföldön fejtenek ki...
Részlet az Alapító Okiratból

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on

MFHN Alapítvány a Facebook-on
Közhasznúsági jelentések
Önkénteseket keresünk
Ha...
 • örömmel veszel részt Kárpát-medencei programokban
 • szívesen szervezel ifjúsági rendezvényeket
 • nem riadsz vissza a pályázatírástól
 • és a papírmunka sem tántorít el
Alapítványunk várja jelentkezésed az mfhn@mfhnalap.org email címen!