Berett a munka gymlcse rangos elismersben rszestettk a beregszszi sport- s egszsgjavt egyesletet
rta: Attila Dtum: 25. mjus 2014
A mlt hnap kzepn olyan megtiszteltets rte a Korltozott Fizikai Kpessgű Szemlyek Beregszszi Sport s Egszsgjavt Klubja trsadalmi szervezetet s annak teljes tagsgt, amilyenben krptaljaiak mindezidig nem rszesltek. prilis 16-n a Magyar Fiatalok Hatrok Nlkl Alaptvny az ltala 2013-ban meghirdetett Magyar Fiatalokrt Dj klndjasaknt szimbolikus anyagi tmogatssal, valamint elismerő oklevllel jutalmazta az egyesletet a krptaljai magyarsg krben vgzett ldozatos, kzssgszervező s htrnyos helyzetű honfitrsaik rdekben vgzett munkjrt.

A megtisztelő elismerst Prodn Jnos, az egyeslet elnke szemlyesen vette t Budapesten a Magyar Nemzeti Mzeum Pollack Mihly dsztermben megtartott Magyar kisebbsg a nagyvilgban cmű konferencin. A Magyar Fiatalokrt Dj elismersben rszeslt tovbb Kű Lajos (egykori labdarg), a Dikhlzat (ifjsgi szervezet), Lengyel Melinda-Rza (pedaggus), Gergely Barnabs (kzgazdsz).

Teljes hr
Prodn Jnos elnk a djjal jr megbecslssel kapcsolatban lapunknak nyilatkozva hangslyozta: ezen elismerssel visszaigazolst nyert az, hogy a krptaljai magyar mozgskorltozott fiatalok krben vgzett munka eredmnyes, pldartkű s kvetendő. Az egyeslet tevkenysge immr tlmutat a fogyatkkal lők egyszerű asztalitenisz-oktatsn. A megalakulsuk ta eltelt időszakban az egyeslet tagjai szmos, a sportban elrt siker mellett az egszsges letmdnak, a pozitv letszemlletnek s legfőbbkppen kitartsuknak ksznhetően felnőtt fiatalokknt immr sikeresen be tudtak illeszkedni a trsadalom klnbző rtegeibe, elsajttva az nll letvitelhez szksges feltteleket, tudst.

Tbb alkalommal rdekvdelmi tevkenysget elltva, szksg esetn pedig emberi s llampolgri jogok gyakorlsnak feladatkrvel lltunk egyesletnk tagjainak szolglatban mondta az elnk r. A megtisztelő elismers cljaink elrshez immr nem csak j lendletet ad, hanem felelőssggel s ktelezettsgekkel is felruhz. Felelőssggel jr, hiszen e dj elnyersvel bizonyos szinten mi is hozzjrultunk vrosunk, Beregszsz nemzeti, kulturlis s sportletnek soksznűsghez, valamint az asztalitenisz sport npszerűstshez. Jelenleg az előttnk ll feladatokra kell koncentrlni.

E htvgn a Beregszszi Jrsi llami Kzigazgatsi Hivatal kzoktatsi, ifjsgi s sportfőosztlynak megbzsbl a jrsi asztalitenisz-torna lebonyoltsban kell kzreműkdnnk, amelynek helyszne a Beregszszi 10. Sz. Kzpiskola tornaterme lesz. Ezt kvetően, mg e hnapban Ungvron rendezik meg a mozgskorltozottak megyei bajnoksgt, amelyen szintn rszt vesznk. Majd elkezdődik egy felkszlsi időszak, amelynek vgn, jliustl decemberig orszgos s nemzetkzi sportrendezvnyeken kell helytllnunk.

Kzszereplseink s a most rnk fkuszld figyelem arra is lehetősget ad, hogy felkeltsk a figyelmt azoknak a fogyatkkal lő sorstrsainknak, akik csak most szereznek tudomst rlunk, esetleg vgyat reznek arra, hogy kiprbljanak valami jat, valami mst, vagy csak szvesen megismerkednnek velnk. Habr fő profilunk az asztalitenisz-oktats, de segtsgnkkel minden rintett megtallhatja az rdeklődsi krnek megfelelő sportprogramot. Alkalmainkra kortl, nemtől, nemzeti s vallsi hovatartozstl fggetlenl sok szeretettel vrunk mindenkit.

Vgezetl, de nem utolssorban szeretnk ksznetet mondani mindazoknak, akik brmilyen mdon hozzjrultak egyesletnk eddig elrt eredmnyeihez fejezte be lmnyekkel teli beszmoljt Prodn Jnos.

A klubban tett ltogatsa alkalmval Babjk Zoltn, Beregszsz megyei jog vros polgrmestere szemlyesen gratullt az elismershez, s tovbbi sikereket kvnt a szervezet tevkenysghez. gretet tett arra, hogy a tovbbiakban is kiemelt figyelemmel ksri az egyeslet lett, s lehetősgeihez mrten ksz segteni azt.

Rpsi Istvn nkntes