Magyar Fiatalokrt Dj 2013
rta: Attila Dtum: 25. mjus 2013
FELHVS

A Magyar Fiatalok Hatrok Nlkl Alaptvny 2003. mrcius 15-i alrssal alaptotta meg a Magyar Fiatalokrt Djat, mely odatlsnek feltteleit a kvetkezőkben hatrozta meg:

A Kuratrium dntse rtelmben a Magyar Fiatalokrt Dj 2013. vi kirsnak jelmondata:

Egy npet nem a testi hasonlsg, hanem a kzs mlt, a hasonl gond, az egy haza levegője egyest s vlaszt el egy ms mlt s ms jelenű nptől.
Magyar az, akinek nyelve s esze magyarul forog. Becsletesen nem lehet ms vizsgt tallni arra, hogy kit tartsunk igazn magyarnak. Nem knnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annl, ami el a fajta testi jegyeinek kutati lltjk az embert. Itt a lelket kell kitenni.
(Illys Gyula)

Teljes hr
Ajnlsok 2013-ban, a DJ Stattuma feltteleinek megfelelően, Magyarorszg hatrain kvl lő, a magyarsg szolglatban tevkenykedő djazottakat illetnek meg.

A 2 djazott kzl, minden alkalommal egy magyar fiatalra, (max. 35 ves) s egy msik mr komoly mlttal, munkssggal rendelkez, tapasztalt, elismert termszetes, vagy jogi szemly, illetve jogi szemlyisggel nem br trsasgra lehet jellst tenni.

2. A djat alapt okirat, s ezen kirs alapjn a MAGYAR FIATALOK HATROK NLKL ALAPTVNY internetes, vagy postai cmre (mfhn@mfhnalap.org, 1126 Budapest, Bszrmnyi t 28.) 2013. november 1-jig lehet jellő szavazatokat leadni az egsz vilgbl a djra.

3. A szavazatokat kellő indoklssal kell elltni. A dj odatlsre javaslatot lehet tenni gppel rt, maximum 1db A/4-es oldal terjedelemben, azrt, hogy a berkezett szavazatok alapjn a djat odatlő Kuratrium teljes bizonyossggal tudjon dnteni az odatls helyessgről.

4. A berkezett jellsek alapjn a Djat odatlő Kuratrium 2013. v november 15. napjig meghozza dntst, s a djazottakat rsban rtesti a dj tvtelnek mdjrl.

A dj tadsa minden vben nneplyes keretek kztt, konferencival egybektve zajlik le.

Mindenkit megkrnk, tegye meg ajnl javaslatt a 2013. v djazottjra!