A magyar ipari és technológiai forradalom II. - beszámoló lezárult rendezvényünkrõl
rta: Attila Dtum: 20. augusztus 2011
Sikeresen lezárult Alapítványunk "A magyar ipari és technológiai forradalom II." c. nagyváradi rendezvénye, melynek ünnepélyes megnyitóján, excellenciás Tempfli József úr, Nagyvárad kiérdemesült püspöke köszöntötte a résztvevőket.

A négynapos program keretében történeti és tudományos előadásokra, Szatmárnémeti, Nagyszalonta, Arad és Temesvár megtekintésére került sor. A Nagyváradi Katolikus Székesegyház kápolnájában konferenciánk résztvevőinek tiszteletére misét celebrált Tempfli József nyugalmazott püspök.

A jelentkezők pályaműveit tartalmazó kötet legjobb írásműveit könyvjutalommal díjaztuk (I. helyezett lett: Tőtös Áron (Partium), II. helyezett: Szöllősi János és Eszik Bence (Magyarország), III. helyzett Keresztényi Zoltán (Délvidék).

A kiadvány letölthető innen pdf formátumban (4.67 MB)

A rendezvénynek komoly sajtóvisszhangja volt, a nagyváradi Bihari napló és a Reggeli Újság hirdetései és riportjai népszerűsítették előadóinkat és Alapítványunkat. (ujsagcikkek.pdf (2.07 MB)) Oláh-Gál Elvira, a Kossuth Rádió Székelyföldi tudósítója rádióinterjút is készített velünk a rendezvényen. (varad_pke.mp3)

Az interjú itt meghallgatható:


A találkozó zárásaképpen nagyváradi sétánk közben, valamint azt követően a fiatalok vetékedő keretében mérték össze Partiummal, Erdéllyel, a magyar történelem és tudomány XX. századi vívmányaival kapcsolatos ismereteiket.

A nagyváradi városnéző quiz (46KB) és a vetélkedő megoldásai (130 KB) letölthetők innen.

A rendezvény fotói megtekinthetõk képgalériánkban.
Teljes hr