Bemutatkozik az ECO-FRIENDS AND ECO-KITS
rta: Attila Dtum: 16. janur 2016
Alapítványunk szervezésében a vajdasági ECO-FRIENDS AND ECO-HIT KIT ELECTRONIC T.D. nevű civil szervezet 2015. november 26-27-én, az Európai Hulladékcsökkentési Hét két napján magyarországi szakközépiskolákban mutatta be a minden korosztály által elsajátítható és a mindennapi gyakorlatban is jól hasznosítható elemszelekciós módszerét.

A négy vajdasági önkéntes, Bessenyei Szilárd, Györög Norbert, Odry Ákos és Szegedi Mihály először a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolájában ismertette a civil szervezet tevékenységét, Tóth Dénes tanár úr munkásságát a fiatalok környezetvédelemre nevelése terén, majd műhelyfoglalkozás keretében mintegy 20 fő fiatallal a gyakorlatban is megvalósították az elemek újrahasznosítását és a környezetterhelés csökkentését támogató „5-17-5-5” modell szerinti szelekciót.

November 27-én a szigethalmi Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola oktatója, Hézser Péter fogadta a fiatalokat. Itt két előadásra és elemszelekciós gyakorlatra is sor került, majd közösen megtekintették a szakközépiskola környezetbarát oktatási segédeszközeit, többek között egy elektromos autót.

Teljes hr