Főoldal · Kapcsolat 28. Mrcius 2023
  Az alapítvány célja
  Szervezeti felépítés
  Híreink
  Aktuális pályázatok
  Sajtószerepléseink
  Magyar Fiatalokért Díj
  Pályázati útmutató
  Képgaléria
  Linkek, hivatkozások
  Kapcsolatfelvétel
  Támogatók
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Unterstützung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

További médiaszerepléseinket megtekintheti honlapunk "Sajtószerepléseink" szekciójában.
TÁMOGATÓINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidéki Önkormányzat


Kráter Mûhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svájc


Patricius Borház


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

Beérett a munka gyümölcse — rangos elismerésben részesítették a beregszászi sport- és egészségjavító egyesületet
A múlt hónap közepén olyan megtiszteltetés érte a Korlátozott Fizikai Képességű Személyek Beregszászi Sport és Egészségjavító Klubja társadalmi szervezetet és annak teljes tagságát, amilyenben kárpátaljaiak mindezidáig nem részesültek. Április 16-án a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány az általa 2013-ban meghirdetett Magyar Fiatalokért Díj különdíjasaként szimbolikus anyagi támogatással, valamint elismerő oklevéllel jutalmazta az egyesületet a kárpátaljai magyarság körében végzett áldozatos, közösségszervező és hátrányos helyzetű honfitársaik érdekében végzett munkájáért.

A megtisztelő elismerést Prodán János, az egyesület elnöke személyesen vette át Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum Pollack Mihály dísztermében megtartott „Magyar kisebbség a nagyvilágban” című konferencián. A Magyar Fiatalokért Díj elismerésben részesült továbbá Kű Lajos (egykori labdarúgó), a Diákhálózat (ifjúsági szervezet), Lengyel Melinda-Róza (pedagógus), Gergely Barnabás (közgazdász).


Prodán János elnök a díjjal járó megbecsüléssel kapcsolatban lapunknak nyilatkozva hangsúlyozta: ezen elismeréssel visszaigazolást nyert az, hogy a kárpátaljai magyar mozgáskorlátozott fiatalok körében végzett munka eredményes, példaértékű és követendő. Az egyesület tevékenysége immár túlmutat a fogyatékkal élők egyszerű asztalitenisz-oktatásán. A megalakulásuk óta eltelt időszakban az egyesület tagjai számos, a sportban elért siker mellett az egészséges életmódnak, a pozitív életszemléletnek és legfőbbképpen kitartásuknak köszönhetően felnőtt fiatalokként immár sikeresen be tudtak illeszkedni a társadalom különböző rétegeibe, elsajátítva az önálló életvitelhez szükséges feltételeket, tudást.

Több alkalommal érdekvédelmi tevékenységet ellátva, szükség esetén pedig emberi és állampolgári jogok gyakorlásának feladatkörével álltunk egyesületünk tagjainak szolgálatában — mondta az elnök úr. — A megtisztelő elismerés céljaink eléréséhez immár nem csak új lendületet ad, hanem felelősséggel és kötelezettségekkel is felruház. Felelősséggel jár, hiszen e díj elnyerésével bizonyos szinten mi is hozzájárultunk városunk, Beregszász nemzeti, kulturális és sportéletének sokszínűségéhez, valamint az asztalitenisz sport népszerűsítéséhez. Jelenleg az előttünk álló feladatokra kell koncentrálni.

E hétvégén a Beregszászi Járási Állami Közigazgatási Hivatal közoktatási, ifjúsági és sportfőosztályának megbízásából a járási asztalitenisz-torna lebonyolításában kell közreműködnünk, amelynek helyszíne a Beregszászi 10. Sz. Középiskola tornaterme lesz. Ezt követően, még e hónapban Ungváron rendezik meg a mozgáskorlátozottak megyei bajnokságát, amelyen szintén részt veszünk. Majd elkezdődik egy felkészülési időszak, amelynek végén, júliustól decemberig országos és nemzetközi sportrendezvényeken kell helytállnunk.

Közszerepléseink és a most ránk fókuszálódó figyelem arra is lehetőséget ad, hogy felkeltsük a figyelmét azoknak a fogyatékkal élő sorstársainknak, akik csak most szereznek tudomást rólunk, esetleg vágyat éreznek arra, hogy kipróbáljanak valami újat, valami mást, vagy csak szívesen megismerkednének velünk. Habár fő profilunk az asztalitenisz-oktatás, de segítségünkkel minden érintett megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő sportprogramot. Alkalmainkra kortól, nemtől, nemzeti és vallási hovatartozástól függetlenül sok szeretettel várunk mindenkit.

Végezetül, de nem utolsósorban szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak egyesületünk eddig elért eredményeihez — fejezte be élményekkel teli beszámolóját Prodán János.

A klubban tett látogatása alkalmával Babják Zoltán, Beregszász megyei jogú város polgármestere személyesen gratulált az elismeréshez, és további sikereket kívánt a szervezet tevékenységéhez. Ígéretet tett arra, hogy a továbbiakban is kiemelt figyelemmel kíséri az egyesület életét, és lehetőségeihez mérten kész segíteni azt.

Répási István önkéntes
KÜLDETÉSÜNK:
..Saját, valamint az alapítványhoz csatlakozók anyagi erejével támogatni a határon túl élő magyar fiatalok anyaországgal való kulturális, tudományos, oktatási, nevelési területen történő kapcsolattartását, amelyet Magyarországon, vagy a magyar fiatalok érdekében külföldön fejtenek ki...
Részlet az Alapító Okiratból

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on

MFHN Alapítvány a Facebook-on
Közhasznúsági jelentések
Önkénteseket keresünk
Ha...
  • örömmel veszel részt Kárpát-medencei programokban
  • szívesen szervezel ifjúsági rendezvényeket
  • nem riadsz vissza a pályázatírástól
  • és a papírmunka sem tántorít el
Alapítványunk várja jelentkezésed az mfhn@mfhnalap.org email címen!