Főoldal · Kapcsolat 13. Augusztus 2022
  Az alapítvány célja
  Szervezeti felépítés
  Híreink
  Aktuális pályázatok
  Sajtószerepléseink
  Magyar Fiatalokért Díj
  Pályázati útmutató
  Képgaléria
  Linkek, hivatkozások
  Kapcsolatfelvétel
  Támogatók
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Unterstützung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

További médiaszerepléseinket megtekintheti honlapunk "Sajtószerepléseink" szekciójában.
TÁMOGATÓINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidéki Önkormányzat


Kráter Mûhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svájc


Patricius Borház


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

Rendezvénysorozat „A magyar ipari és technológiai forradalom” címmel
"Előttünk egy nemzetnek sorsa áll.
Ha azt kivíttuk a mély sülyedésből
S a szellemharcok tiszta sugaránál
Olyan magasra tettük, mint lehet
Mondhatjuk, térvén őseink porához:
Köszönjük élet! áldomásidat,
Ez jó mulatság, férfi munka volt!."
(Vörösmarty Mihály: Gondolatok a könyvtárban)
A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány megalakulásától, 2000-től kezdve tevékenykedik a magyarországi és a határon túli fiatalság szolgálatában a kultúra, az oktatás és a tudomány területén.

A konferencia kiadvány letölthető innen PDF formátumban (5MB).

A Kárpát-medencei egyetemista ifjúságnak 2001 óta minden évben a történelmi Magyarország valamely határon túli régiójában találkozót szervezünk, mely elősegíteni hivatott a fiatalok kulturális kapcsolattartását, magyar identitásuk erősítését. A találkozók igen népszerűek mind a honi, mind pedig a határon túli magyarság körében, a résztvevők visszatérnek rendezvényeinkre és örömmel kapcsolódnak be az Alapítvány munkájába.

Eddig hét helyszínre: 2001: Ópusztaszerre, 2002: a Tugár völgyébe (Felvidék), 2003: Illyefalvára (Erdély), 2004: Zobnaticára (Vajdaság), 2005: Felsőremetére (Kárpátalja), 2006: Kopácsra (Drávaszög és Szlavónia), 2008: Pinkafőre (Őrvidék ill. Burgenland) érkeztek magyar fiatalok, hogy az Alapítvány találkozóján részt vegyenek; az egyhetes program során történelmi, etnográfiai előadásokra, a természeti és kulturális örökség megtekintésére és táncmulatságra is adódik alkalom.

2010-12-ben Alapítványunk rendezvénysorozatot hirdet „A magyar ipari és technológiai forradalom” címmel, melynek első eseményeként a felvidéki Kovácspatakon rendeztünk nyári egyetemet 2010. augusztus 6-10. között, ahol neves egyetemi professzorok, tudósok, feltalálók előadásai keretében sor került a XIX. század néhány kiemelkedő tudományos és technológiai újításának, magyar tudósának, valamint Felvidék néhány történelmi, ipartörténeti nevezetességének bemutatására.
Rendezvényeinkre elsősorban egyetemista fiatalokat várunk, akik pályaműveikkel jelentkezhetnek az egyhetes programra, melyben a megadott korszak magyar feltalálóinak életművéről, régiójuk gazdaságtörténeti fejlődéséről, ipartörténeti emlékeiről készítenek rövid összegzést. A legjobb írásműveket konferencia kiadványban tesszük közzé.

Hogy miért pont az ipari forradalom a következő évek mottója? A választ megtalálják 2010. évi kiadványunkban: „E kis kiadvány szolgáljon apró iránymutatásul, hogy lám egy elnyomott ország, úgy is mondhatnánk a Habsburgok egy szegény keleti provinciája, micsoda fejlődésre volt képes néhány évtized leforgása alatt. A magyar leleményesség a nemzetközi és a saját találmányokat felhasználva úgymond a saját hajánál fogva húzta ki magát az elmaradottságból, mindezt egy vesztett szabadságharc után. Erre a kitartásra, szorgalomra, leleményességre van szükségünk ma is…” (A magyar ipari és technológiai forradalom I. Részlet a bevezetőből)A következő években a Muravidékre és Erdélybe hívjuk meg az érdeklődő fiatalokat.

Tevékenységünkről bővebben a következő címen: mfhn@mfhnalap.org,
ill. telefonszámon: +41-796-916-175 kapnak felvilágosítást.


Minden támogatást hálásan fogadunk.

KÜLDETÉSÜNK:
..Saját, valamint az alapítványhoz csatlakozók anyagi erejével támogatni a határon túl élő magyar fiatalok anyaországgal való kulturális, tudományos, oktatási, nevelési területen történő kapcsolattartását, amelyet Magyarországon, vagy a magyar fiatalok érdekében külföldön fejtenek ki...
Részlet az Alapító Okiratból

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on

MFHN Alapítvány a Facebook-on
Közhasznúsági jelentések
Önkénteseket keresünk
Ha...
  • örömmel veszel részt Kárpát-medencei programokban
  • szívesen szervezel ifjúsági rendezvényeket
  • nem riadsz vissza a pályázatírástól
  • és a papírmunka sem tántorít el
Alapítványunk várja jelentkezésed az mfhn@mfhnalap.org email címen!