Főoldal · Kapcsolat 13. Augusztus 2022
  Az alapítvány célja
  Szervezeti felépítés
  Híreink
  Aktuális pályázatok
  Sajtószerepléseink
  Magyar Fiatalokért Díj
  Pályázati útmutató
  Képgaléria
  Linkek, hivatkozások
  Kapcsolatfelvétel
  Támogatók
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Unterstützung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

További médiaszerepléseinket megtekintheti honlapunk "Sajtószerepléseink" szekciójában.
TÁMOGATÓINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidéki Önkormányzat


Kráter Mûhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svájc


Patricius Borház


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

Beszámoló a berni közgyűlésről
Alapítványunk az idén – 2007. március 3-án – megrendezte első berni közgyűlését, melyre svájci tiszteletbeli kurátorait és egyéb svájci támogatóit hívta meg. Ezzel az alkalommal szerettük volna szorosabbá tenni a kapcsolatot Alapítványunk tiszteletbeli kurátoraival.

A megbeszélésen felmerült, hogy hogyan vonhatná be az Alapítvány tiszteletbeli támogatóit a jövőbeli feladatok megvalósításába, és hogy gyakoribb levélváltásra lenne szükség.

Ezek alapján szeretnénk megkérni minden tiszteletbeli kurátort, hogy írja meg alapítványunknak, amennyiben az idén tervezett programjainkat illetően szívesen vállalna valamilyen feladatot (fiatalok toborzása, szervezés, előadók felkérése, szponzorizáció stb.), illetve ha azokkal kapcsolatban valami ötlete, javaslata van.

2007. évi terveink:

  • Májusban egyetemi konferenciát tartunk Kolozsváron hazai és külhoni hallgatók részvételével, melynek keretében neves egyetemi előadók ismertetik nézeteiket a két ország regionális politikájáról, integrációs tapasztalatairól és az európai uniós ösztöndíj lehetőségekről. A konferencia címe: "Magyarország és Románia az Európai Unióban". A konferencia megvalósításában számos hazai és romániai diákszervezet vesz részt.


  • Júliusban Burgenlandban (Őrvidéken) "Tudomány és kultúra az Osztrák-Magyar Monarchiában" címmel nyári egyetemet szervezünk, ahol a szokott módon minden határon túli régióból és Magyarországról érkeznek majd fiatalok. A rendezvényt a Burgenlandi Magyar Népfőiskola és helyi magyar közösségek támogatásával valósítjuk meg. Nagyon szeretnénk, ha a nyugati magyarság is részt venne a rendezvényen.


  • Társszervezői feladatokat látunk el a szlovákiai Magyar Ifjúsági Közösség Felvidéki palóc táborának megvalósítása során.


  • szeptember-október folyamán építészkonferenciát szervezünk Budapesten hazai és határon túli szakemberek részvételével


  • ősszel ismét sor kerül a Magyar Fiatalokért Díj történelmi konferenciával egybekötött átadására. Az idén nem magyarországi díjazottak jelölését várjuk


  • megfelelő forrás rendelkezésre állása esetén ösztöndíjakat hirdetünk meg és folyamatosan gyűjtjük a tankönyvadományokat kisebbségben élő fiatalok számára.


Reméljük, hogy az idén a nyugati ifjúság számára is vonzó programokat kínálunk és ezzel tovább bővül a résztvevők köre. Ehhez kérjük az Önök kedves segítségét.

Üdvözlettel:

Mák Zoltán
KÜLDETÉSÜNK:
..Saját, valamint az alapítványhoz csatlakozók anyagi erejével támogatni a határon túl élő magyar fiatalok anyaországgal való kulturális, tudományos, oktatási, nevelési területen történő kapcsolattartását, amelyet Magyarországon, vagy a magyar fiatalok érdekében külföldön fejtenek ki...
Részlet az Alapító Okiratból

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on

MFHN Alapítvány a Facebook-on
Közhasznúsági jelentések
Önkénteseket keresünk
Ha...
  • örömmel veszel részt Kárpát-medencei programokban
  • szívesen szervezel ifjúsági rendezvényeket
  • nem riadsz vissza a pályázatírástól
  • és a papírmunka sem tántorít el
Alapítványunk várja jelentkezésed az mfhn@mfhnalap.org email címen!