Főoldal · Kapcsolat 26. Janur 2021
  Az alaptvny clja
  Szervezeti felpts
  Hreink
  Aktulis plyzatok
  Sajtszereplseink
  Magyar Fiatalokrt Dj
  Plyzati tmutat
  Kpgalria
  Linkek, hivatkozsok
  Kapcsolatfelvtel
  Tmogatk
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Untersttzung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

Tovbbi mdiaszereplseinket megtekintheti honlapunk "Sajtszereplseink" szekcijban.
TMOGATINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidki nkormnyzat


Krter Mhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svjc


Patricius Borhz


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

Magyar fiatalok tborozsa a Magyarok Vilgparkjban
Nem csupn pusztba kilt sz marad...

A Magyar Fiatalok Hatrok Nlkl Alaptvny s az Ifjsgi Demokrata Frum szervezsben idn, nyron - jlius 14-21 kztt - kerlt megrendezsre a Nemzetkzi Magyar Ifjsgi Tallkoz .

A rendezvny fvdnke: Dr. Deutsch Tams ifjsgi s sportminiszter volt.A tbor megszervezse Petrs Dicu Rbertet dicsri, aki minden elkvetett annak rdekben, hogy a vilg minden tjrl sszejtt fiatalok szmra emlkezetes legyen az egytt tlttt id. A kzel 60 magyar fiatal olyan tvoli orszgokbl is rkezett, mint Kanada, India s Ausztrlia, de szp szmmal jnnek Eurpa orszgaibl, Svjcbl, Hollandibl, Svdorszgbl. A Krpt-medencei magyarok kzl a legtbben Erdlybl s a Vajdasgbl jttek, hogy a hazai fiatalokkal s a mai Magyarorszggal megismerkedjenek.

A tbort Deutsch Tams miniszter nyitotta meg, aki kiemelte a kapcsolattarts fontossgt a nemzet hatrain kvl l magyar fiatalokkal s hangslyozta a nyugaton l msod, harmad genercis magyarok szellemi integrcijnak jelentsgt a magyar nemzeti kultra megrzsnek szempontjbl. Ezt kveten a megye elljrsgai, kszntttk a tbor rsztvevit.

Pleskonics Andrs a Vilgpark egyik mozgatrugja tlssel meslte el a most kialakulban lv park jvkpt. Kihangslyozta, hogy a most szlet MAGYAROKVILGPARKJA azt knlja minden ide, illetve haza ltogatnak, hogy szemlyesen is ktdjn az si fldhz, valamint olyan pihensi, tallkozsi lehetsgeket s szolgltatsokat fog nyjtani, amelyek jl kiegsztik az pusztaszeri ltogatsok lmnyeit.

A vltozatos, "tjjelleg" szllslehetsget is knl pihenpark 170 hektrnyi terletnek nagy rszt a MAGYAROK EMLKLIGETE teszi ki. Ez egy szpen kialaktott s gondozott stlpark lesz, amelyben megrendels alapjn brki maga ltettethet egy ft s a fenntartk szolgltatsa rvn gondozhat anlkl is, hogy szemlyesen jelen legyen. Termszetesen, legjelesebb kortrsainknak is felajnljuk a faltetst. gy teht minden magyar berhatja nevta legkivlbbak kz, megrktheti gondolatt, zenett az utkornak; emlket llthat hozztartozinak, bartainak, vagy ppen vllalkozsnak a Magyarok Vilgparkjban.

Az eddigi faltetk kztt van Pl.

  • Brdy Jnos Zeneszerz

  • Csete Gyrgy ptsz

  • Dr. Deutsch Tams ifjsgi s sportminiszter

  • Dvai Nagy Kamilla nekmvsz

  • Pitti Katalin Operanekes


A fiatalok elszllsolsa valban rusztikus krlmnyek kztt trtnt. A nagy magyar puszta 32 fokos melegt sznakazlakban kialaktott szllsok tettk elviselhetv. Az els osztlyan kialaktott "bagolymoteleket" teljes felszerelssel elltott kiszolgl pletek tettk komfortoss. Az Ifjsgi Tallkoz vltozatos programja pedig biztostotta a felejthetetlen lmnyeket.

Csak nhny zelt a programokbl:

Szeged nevezetessgeinek megltogatsa
Alkonyi trogatmuzsika a Vilgparkban
Programok az pusztaszeri Nemzeti Trtneti Emlkparkban
Magyar npzene, si hangszerek bemutatja
Nagy Gbor a npmvszet mestere s a Rozsdamar egyttes bemutatja.
Tnchz a zenszekkel s tnctanrokkal
Lovagls, frdzs
Mesk a magyar irodalomrl s a tjk mltjrl Tth Bla szegedi rval
Szalonnasts

Kpeinket megtekinthetitek fotgalrinkban.
KLDETSNK:
..Sajt, valamint az alaptvnyhoz csatlakozk anyagi erejvel tmogatni a hatron tl lő magyar fiatalok anyaorszggal val kulturlis, tudomnyos, oktatsi, nevelsi terleten trtnő kapcsolattartst, amelyet Magyarorszgon, vagy a magyar fiatalok rdekben klfldn fejtenek ki...
Rszlet az Alapt Okiratbl

Csatlakozz hozznk a Facebook-on

MFHN Alaptvny a Facebook-on
Kzhasznsgi jelentsek
nknteseket keresnk
Ha...
  • rmmel veszel rszt Krpt-medencei programokban
  • szvesen szervezel ifjsgi rendezvnyeket
  • nem riadsz vissza a plyzatrstl
  • s a paprmunka sem tntort el
Alaptvnyunk vrja jelentkezsed az mfhn@mfhnalap.org email cmen!