Főoldal · Kapcsolat 26. Janur 2021
  Az alaptvny clja
  Szervezeti felpts
  Hreink
  Aktulis plyzatok
  Sajtszereplseink
  Magyar Fiatalokrt Dj
  Plyzati tmutat
  Kpgalria
  Linkek, hivatkozsok
  Kapcsolatfelvtel
  Tmogatk
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Untersttzung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

Tovbbi mdiaszereplseinket megtekintheti honlapunk "Sajtszereplseink" szekcijban.
TMOGATINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidki nkormnyzat


Krter Mhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svjc


Patricius Borhz


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

Kpes beszmol a vajdasgi Zobnaticn most zajl IV. Magyar Ifjsgi Tallkozrl
s annyi balszerencse kzt, Oly sok viszj utn, Megfogyva br, de trve nem,
l nemzet e hazn. (Vrmarty Mihly: Szzat- rszlet)


Tmogatink: Brcz Jzsef, Svjc; Ttrai va, Svjc; Genfi Magyar Egyeslet, Svjci Magyar Egyesletek Szvetsge, Petfi Kultrlis Egyeslet, Venice-Florida, Vajdasgi Magyar Szvetsg, Illys Kzalaptvny, Gyermek-, Ifjsgi s Sportminisztrium, Hatron Tli Magyarok Hivatala, Topolya nkormnyzata, Szabadka nkormnyzata, Zenta nkormnyzata, Magyar Nemzeti Tancs, Vajdasgi Magyar Szvetsg, Szabadkai dikotthon, Tippnet internet, Funero virgzlet.


A Vajdasgi Magyar Ifjsg s Magyar Fiatalok Hatrok Nlkl Alaptvny (Magyarorszg) kzs szervezsben 2004. jlius 17- 24. kztt kerlt sor a IV. Magyar Ifjsgi Talkozra.

A tbor fhadiszllsa a zobnaticai mnesbirtokhoz tartoz szlloda volt. Ez az a hely, ahonnan a fiatalok nap mint nap elindultak bejrni Vajdasg jelentsebb teleplseit, ugyanakkor ide jttek elismert szakemberek eladst tartani.

A tallkozra Eurpa klnbz pontjaibl rkeztek fiatalok: Nmetorszgbl, Svdorszgbl, Svjcbl, Magyarorszgrl, Erdlybl s a vajdasgi rgibl. A Magyar Fiatalok Hatrok Nlkl Alaptvny kezdemnyezsre 4 vvel ezeltt indult tjra a tallkoz. Az elmlt vekben Magyarorszgon, Erdlyben s a Felvidken tallkoztak Eurpa magyar fiataljai. Az idei, vajdasgi tallkoz fvdnkei Jzsa Lszl, az MNT elnke s Bbi Attila, Topolya polgrmester voltak.

A rsztvevk az egyhetes tboron megismerkedtek Zentval, Topolyval, Szabadkval s jvidkkel is. Minden esetben a vrosnzs mellett helyi trtnszek segtsgvel a vros trtnelmvel, mltjval s jelenvel is megismerkedhettnk.

Jellegzetes, magyar vonatkozs intzmnyekbe is elltogattunk: Zentn a Tehetsggondoz Gimnziumba, a Vrosi Mzeumba, a Magyar Mveldsi Intzetbe s a polgrmesteri hivatalba is. Topolyn egy kovcs mzeumot, valamint egy tjhzat tekintettek meg a rsztvevk. Szabadkai ltogatsunk alkalmval a Szkesegyhzban, a nagy- s kis Zsinaggkban, s a Vroshzn tettnk ltogatst.Ez mellett alkalmunk nylt kzelebrl megismerkedni a zobnaticai mnezbirtokkal is. jvidken a jelentsebb sajtorgnumokat: a Multirdit s a Magyar Sz szerkesztsgt ltogattuk meg.

Zobnaticn jrt Gbrityn Molnr Irn szociolgus, aki Vajdasgi ltjelensgek cmmel tartott eladst. If.dr.Korhecz Tams tartomnyi kisebbsgi-, jogalkotsi s kzigazgatsi titkr a vajdasgi magyarsg politikai helyzett, eddig elrt eredmnyeit vzolta a fiataloknak. Ismertette a nemzeti tancsok megalakulst, feladataikat s szerepket is. Egeresi Sndor, a VMSZ alelnke a vajdasgi magyarok legnagyobb rdekkpviselt, a Vajdasgi Magyar Szvetsget mutatta be.

De itt volt Ft.Dob Tibor atya is, aki vasrnap rmai katolikus szentmist mutatott be, melynek keretben Orosz Attila reformtus tiszteletes hirdett igt. Brezovszki Roland s Tamara, a szabadkai Npkr Magyar Mveldsi Kzpont nptnc szakosztlynak vezeti pedig tnchzat szerveztek.

A IV. Magyar Ifjsgi Tallkozt tbb szempontbl is sieresnek tartjuk. A Vajdasgi Magyar Ifjsg 4 ves lte sorn ez volt az els alkalom, hogy tallkozt rendezett Eurpa magyar fiataljai szmra. Ugyanakkor a VMI kldetsnek tartja, hogy nemzettrsainknak bemutassuk a rgit, amelyben lnk s dolgozunk. Trtnelmi-, vallsi- s kultrlis tren is van bszklkedni valnk.

Magt a rendezvny-sorozatot igen nagy rdekldssel kisrte a hazai s klhoni kzvlemny is. Mindennapos vendgeink voltak a sajt kpviseli is.

A tallkozrl kszlt tovbbi fnykpes beszmolt talltok fotalbumunkban.
KLDETSNK:
..Sajt, valamint az alaptvnyhoz csatlakozk anyagi erejvel tmogatni a hatron tl lő magyar fiatalok anyaorszggal val kulturlis, tudomnyos, oktatsi, nevelsi terleten trtnő kapcsolattartst, amelyet Magyarorszgon, vagy a magyar fiatalok rdekben klfldn fejtenek ki...
Rszlet az Alapt Okiratbl

Csatlakozz hozznk a Facebook-on

MFHN Alaptvny a Facebook-on
Kzhasznsgi jelentsek
nknteseket keresnk
Ha...
  • rmmel veszel rszt Krpt-medencei programokban
  • szvesen szervezel ifjsgi rendezvnyeket
  • nem riadsz vissza a plyzatrstl
  • s a paprmunka sem tntort el
Alaptvnyunk vrja jelentkezsed az mfhn@mfhnalap.org email cmen!