Főoldal · Kapcsolat 12. Augusztus 2022
  Az alapítvány célja
  Szervezeti felépítés
  Híreink
  Aktuális pályázatok
  Sajtószerepléseink
  Magyar Fiatalokért Díj
  Pályázati útmutató
  Képgaléria
  Linkek, hivatkozások
  Kapcsolatfelvétel
  Támogatók
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Unterstützung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

További médiaszerepléseinket megtekintheti honlapunk "Sajtószerepléseink" szekciójában.
TÁMOGATÓINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidéki Önkormányzat


Kráter Mûhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svájc


Patricius Borház


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

2007 Magyar Fiatalokért Díj
Alapítványunk kuratóriuma a Magyar Fiatalokért Díj idei évi díjazottait 11 jelölt közül választotta hazai és határon túli szervezetek ajánlásai alapján.

Az idei évben Magyar Fiatalokért Díjat kap:

Radics Géza, aki az Egyesült Államokban a magyarság helyzetéről és történelméről tanítja az amerikai magyar gyermekeket magyar történelemre, majd kinti barátainak támogatásával elkezdte kiadni kutatómunkájának eredményeit a magyar nyelvről, a magyarság eredetéről, nemzeti jelképeinkről, az 1956-os forradalomról.
Művei:

 1. Olvasmányok múltunkról (Anahita-Ninti Bt.),

 2. A környezet és létfeltételek hatásai a nyelvek kialakulására (Magyar Szabadságharcos Szövetség – Chicago és a Szabad Magyar Református Egyház – Chicago közös kiadása),

 3. Eredetünk és őshazánk – Többször átdolgozott és frissített kiadás,

 4. A magyar Szent Korona fényében (Magyar Szabadságharcos Társaság – Chicago),

 5. Ember és társadalom (Kiadó feltüntetése nélkül),

 6. A forradalom és szabadságharc, valamint előzményei : 1956-2006 (Saját kiadás),

 7. Nemzeti jelképeink és magyarságismeretünk alkotóelemei (Szabad Magyar Református Egyház – Chicago, 2007).


Radics Géza rendszeresen tart előadásokat Magyarországon is Zebegényben, Verőcén, Pomázon ifjúsági rendezvényeken, illetve a Miskolci Bölcsészegyetemen is. Az utóbbi három évben előadója volt a gyergyószentmiklósi EMI-táboroknak is.Gagyi Zoltán, aki szülőfalujában, a Maros megyei Dicsőszentmártonban a „Traian” Gimnázium történelem tanára, az Alsó Kis-Küküllőmenti Magyar Ifjúság Szövetsége (ALKISZ) nevű ifjúsági szerveződés elnöke. Oktató-nevelő, tudományos, de legfőképpen a dicsőszentmártoni és a küküllőmenti magyar fiatalság összefogásáért, szellemi, kulturális felemelésért és együttműködéséért kifejtett munkássága révén érdemel elismerést.

Tanulmánykötetben jelentette meg a marosvásárhelyi 12.honvédzászlóalj megszervezésének történetét, majd 2006-ban „Dicsőszentmárton jeles magyar személyiségei a XIX. század végén és XX. Század elején” című füzetet jelentette meg elsősorban attól a céltól vezérelve , hogy az ifjúság megismerje telepűlésének nagyjait, ugyanakkor társszerkesztője a „Város a Kis-Küküllő partján” című helytörténeti füzetsorozatnak. Történelem tanárként diákjaival együtt kezdeményezte a Kis-Küküllőmenti honvédsírok felkutatását és gondozását, a környék történelmi nevezetességeinek megismertetését.Aykler Béla és Zsuzsa, akik a Magyarságismereti Mozgótábor fő szervezői. A táborra minden év júliusában kerül sor, amikor 135-140 felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és délvidéki magyar középiskolás diák találkozik. Két hét alatt a résztvevők meglátogatják Magyarország legfontosabb városait, történelmi emlékhelyeit, templomait és múzeumait. Így Magyarország jelenlegi határain kívül élő magyar diákok tanulhatnak egymástól, előadásokat hallgathatnak a magyar nyelvről, történelemről, irodalomról, népi hagyományokról, építészetről stb.

A tábor immár közel 2000 Kárpát-medencei fiatalnak nyújtott lehetőséget arra, hogy megismerve a hasonló helyzetben élő társait, magyarságában megerősödve, reménnyel és hittel teli térjen haza: „Úgy érzem, hogy a tábor “emberebb embert és magyarabb magyart” nevelt belőlem, és hiszem, hogy nem csak belőlem, hanem jónéhányunkból.” (Simon Levente, Erdély)
KÜLDETÉSÜNK:
..Saját, valamint az alapítványhoz csatlakozók anyagi erejével támogatni a határon túl élő magyar fiatalok anyaországgal való kulturális, tudományos, oktatási, nevelési területen történő kapcsolattartását, amelyet Magyarországon, vagy a magyar fiatalok érdekében külföldön fejtenek ki...
Részlet az Alapító Okiratból

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on

MFHN Alapítvány a Facebook-on
Közhasznúsági jelentések
Önkénteseket keresünk
Ha...
 • örömmel veszel részt Kárpát-medencei programokban
 • szívesen szervezel ifjúsági rendezvényeket
 • nem riadsz vissza a pályázatírástól
 • és a papírmunka sem tántorít el
Alapítványunk várja jelentkezésed az mfhn@mfhnalap.org email címen!